İçerik

 

Aqua, Caprylic/Capric  Triglyceride,  Cetearyl  Alcohol,  Butyrospermum  Parkii (Shea) Butter, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE, Ceteareth-25, Simmondsia  Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Palmitoyl  Pentapeptide-4, Glycerin, Butylene Glycol, Carbomer, Polysorbate 20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Cyclopentasiloxane, Collagen, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Sorbitol, Tocopheryl Acetate, Ascorbic Acid, Allantoin, Retinol, Disodium EDTA.

 

Collagen

Cildimizdeki en yaygın ve önemli bir protein olan kolajen, bağ dokusunun birincil bileşenidir.Yapısal olarak, kolajen bir sarmal şeklinde gelen ve 19 farklı amino asit içeren uzun bir proteindir.

Kolajen, cildin elastikiyetini geliştirmeye, görünür kırışıklıkları azaltmaya, cildin güçlendirilmesinde rol oynamaya  ve nemlendirmeye ve cildin genç görünmesine yardımcı olur.

Kolajen , cildimizin dolgun, gergin ve güçlü olmasına yardımcı olan proteindir.

Kolajen seviyeleri yüksek olduğunda, cilt yumuşak, pürüzsüz ve sıkıdır. Kolajen cilt hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı olur.


Palmitoyl Pentapeptide-4

Palmitoil pentapeptid-4  molekülü 5 amino asit içerir. Palmitoil pentapeptid-4  , reseptörlerle  etkileşime girerek hücre aktivitelerini düzenleyebilen haberci peptitlerdir ve hücre yenilenmesi sürecine dahil olan belirli genleri aktive ederek kırışıklık karşıtı ve ince çizgiler üzerinde  etki sağlamaya çalışır.

Palmitoil pentapeptit-4’ün, cilt matrisinin ana bileşenleri olan kolajen, elastin gibi maddelerin  sentezini uyarır.

Palmitoyl Pentapeptide – 4’ün  ince çizgiler ve kırışıklıklar üzerinde olumlu bir etki göstermeye yardımcı olur. Amino asit peptitleri zinciri, cilt üzerinde kolajen stimülasyonunu ve sağlıklı elastin fibroblast üretimini tetikleyen bir yanıt oluşturur. Cilde kolayca nüfuz edecek kadar küçük bir moleküldür ve cildi yenilemeye çalışır.


Palmitoyl Tripeptide-1

Palmitoil oligopeptid  olarak da bilinen palmitoil tripeptit-1, görünür cilt hasarını onarmaya ve cildin alt tabakasından cildi  destekleyici elementleri güçlendirmeye yardımcı olabilecek  bir yağ asidi bağlantılı peptittir.

Palmitoil buğday proteini hidrolizatı, yüz ifadesi kırışıklıklarını düzeltmek için hızlı bir rahatlatıcı mekanik etkiye sahip olan ve dermal ve epidermal hücreler üzerinde uzun süreli bir biyolojik etkisi olan, böylece derin çizgileri ve kırışıklıkları kalıcı olarak dolduran bir buğday biyoproteinidir.

Palmitoil Tripeptid-1 kırışıklık karşıtı cilt bakımı; kırışıklıkların derinliğini, hacmini ve yoğunluğunu azaltmaya, cilt pürüzlülüğünü, karmaşıklığını ve derin kırışıklıkların kapladığı alanı azaltmaya ve cilt tonunu artırmaya yarayan bir etken maddedir.

Cildi sıkılaştırmaya ,kolajen üretimini arttırmaya, ince çizgilerin görünümü  azaltmaya ve cildin daha dolgun ve genç görünmesini sağlamaya yardımcı olur.

Yaşlandıkça kolajen üretimi azalır ve zamanla derideki kolajen seviyesi düşer. Kolajen cildi nem tutmaya yardımcı olur, bu nedenle kolajen kaybı ciltte dehidrasyona neden olur. Peptitler kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunda, ciltteki hidrasyonu da artırır.

Antienflamatuar özelliklere sahiptir: Peptitlerde bulunan antioksidanlar cildinizi sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olarak daha az iltihaplanmaya neden olur.

Palmitoyl Tetrapeptide-7

Palmitoil tetrapeptid-7, cilt iltihabını ve beraberindeki cilt hasarını azaltmak için çeşitli amino asit zincirlerini birleştiren bir tür sentetik peptit bileşiğidir. Bu peptit bileşiğinin, bir çeşit hücresel haberci olarak hareket ederek dermisteki kolajen liflerinin yenilenmesini uyarır.

Palmitoil tetrapeptid-7, cilde nüfuz etme ve diğer yaşlanma karşıtı bileşenleri cilt dokularına daha derin iletme kabiliyeti nedeniyle kozmetik ürünlerde kullanım için tercih edilen bir madde olarak kabul edilir. Yağda çözünürlük kalitesi, dermatolojik ürünlerde, özellikle yaşlanma karşıtı ürünlerde kullanılan yaygın bileşiklerle ideal bir sentez seçimi yapar.

Cilt bütünlüğü ve yapısı için gerekli olan kolajen, elastin, proteoglikan, glikozaminoglikanlar ve fibronektinin çoğalmasında bir artışa neden olmaya çalışır.

Elastikiyet ve dayanıklılığı arttırmaya, nemlendirmeye yarayan bir peptit çeşididir.

 

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

E vitamini, antioksidanlar, A vitamini gibi hücre yenileyen maddeler içerir.

Yüksek oranda cildi yumuşatma ve nemlendirmesi ile cilt nem kaybını önlemeye, pürüzsüz ve esnek kalmasını sağlamaya yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtıdır, düzenli uygulandığında anti-aging özelliklerinin faydalı olduğunu göstermiştir.

E vitamini ve kateşinler gibi antioksidanları, cildi güneşten gelen morötesi ışınların yol açtığı serbest radikallerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olur.

Cildinizdeki yapısal proteinlerin üretimini koruma ve artırma kabiliyeti yaşlanmayı önleyici özelliklerindendir.


Aloe Barbadensis Leaf Extract

Aloe Vera cildin yenilenmesine yardımcı olur. Cilt hücrelerinin sürekli yenilenmesi , yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasına destek olur. İçeriğinde bol miktarda antioksidan içerir.

Tüm cilt tipleri için ideal bir nemlendiricidir. Kırışıklılara sahip bir cilt her zaman nem eksikliği ile ilgilidir. Aloe Vera ile beslenen cilt elastik olup kırışıklıkların oluşum süreci yavaşlar.

Cildi gençleştirmeye , yumuşatarak hızlı ve etkili bir biçimde rahatlama sağlamaya yardımcı olur.


Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Jojoba yağı, cildi temizler ve makyaj kalıntılarından arındırır. Cildi nemlendirir ve besler. Antialerjen içeriğiyle ciltteki sivilce ve akneleri gidermeye, yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkları gidermeye, yenilerinin oluşmasını önlemeye yardımcıdır. Cildin yağ dengesini korur. Ciltte yanma, kuruma ve dökülmeyi önlemeye çalışır.


Retinol

Sağlıklı, dolgun cilt hücreleri ürettiği bilimsel olarak kanıtlanmış saf aktif A Vitamini’dir. Retinol’ün moleküler yapısı epidermisin dış katmanlarına nüfuz etmektedir.

Kolajen ve elastin, cilt katmanlarında kolajen üretimini uyardığı ve elastin liflerinin yeniden inşasına yardımcı olur.

Güneş lekelerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olan mükemmel bir maddedir.

Retinolün, kurutma etkisi olmadan akne tedavisinde son derece yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Vitis Vinifera (Üzüm) tohumu yağı,  Vitis Vinifera veya üzüm bitkisinin tohumlarından elde edilen yağdır. Vitis Vinifera (Üzüm) Çekirdeği yağı, yüksek konsantrasyonlarda bitki flavonoidleri ve polifenoller içerir.

Üzüm çekirdeği yağı, ana lipofilik cilt antioksidanı olan yüksek bir E vitamini konsantrasyonuna sahiptir.

Üzüm çekirdeği yağı, ‘’Gençlik Hormonu ‘’ olan östrojendekine benzer yapıtaşları içerdiğinden hücreleri yenilemeye ve gençleştirmeye yardımcı olur. Sarkmış derinin bağ dokusunun güçlenmesine yardımcı olarak, içindeki vitaminler, mikro ve makro elementler ile cildin sarkma sürecini geciktirir, hücreleri yenilemeye ve canlılık sağlamaya çalışır.

Üzüm çekirdeği ekstresi, polifenol yapısındaki maddeler açısından çok zengindir. Foto-yaşlanmaya karşı cildi koruyabileceklerini göstermektedir; özellikle kolajeni, elastini ve hiyaluronik asiti parçalayan enzimleri inhibe ettiği ve bu yapıları parçalanmaya karşı koruduğu gösterilmiştir.

Persea Gratissima (Avocado) Oil

Avokado Yağı, A, B1, B2, D ve E bakımından zengin bir yağdır, cilt tarafından çok iyi emilir. Çok hızlı emildiği için cildin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur.Bu sayede cildi canlandırır, yaşlanma belirtilerini geciktirerek ve erken yaşlanmayı önlemeye çalışır.

 

Allantoin

Allantoin, topikal uygulaması sayesinde ciltte serbest radikal aktivitenin azaltılmasına yardımcı olur ve bu sayede yaşlanma karşıtı antioksidan etki göstermeye çalışır.

Allantoin, cildin su içeriğini arttırırak cildi her daim nemlendirmesine yardımcı olur. Sağlıklı yeni dokuların oluşmasını katkı sağlar.

Aktif bir cilt koruyucudur, doğal olarak ciltlerin iyileşme sürecini teşvik eder. Hücresel yenilenmeyi, kuruluğu önlemeye ve hassas cildi daha esnek olmaya teşvik etmeye çalışır.

Cildi yumuşatan bir bileşendir. Çatlamış, güneşte hasar görmüş cildi korur. Yapılan çalışmalar, Allantoin’in UV kaynaklı hücre hasarına karşı koruduğunu göstermiştir.

 

Tocopheryl Acetate

Tokoferil  Asetat ve ya E Vitamini Asetat, cilt için önemli faydaları olan E vitaminin kararlı bir formudur. E Vitamini hücre zarlarını oksijensiz radikallerin  zararlarına karşı  korur ve cildin erken yaşlanmasını önleyerek önemli bir antioksidan olarak görev yapmaya çalışır.

E vitamindeki antioksidanların, hücreyi doğal olarak serbest radikallerden kaynaklanan hasarlardan koruduğu bilinmektedir.

E vitamini deride doğal olarak bulunan en önemli lipofilik antioksidandır . Antioksidan olması nedeniyle foto-yaşlanma ve UV maruziyeti sonrası derideki olası hasarın önlenmesi amacıyla kullanılır . Ayrıca cildi nemlendiren ve yumuşatan bir maddedir .

 

Askorbik Asit

C vitamini dış faktörlerin etkisiyle ciltte oluşan hasarları gidermeye yardımcı olur.

C vitamini , kolajen üretimini destekler. Cilde aydınlık, sıkılık kazandırmaya ve Cildi daha canlı bir görünüme ulaştırmaya çalışır.

Suda kolaylıkla çözünebilen C vitamini, deride yüksek miktarda bulunan çok önemli antioksidanlardan biridir.